Allt går inte i släkten


Namnlöst-11

Allt detta hände i 4an om jag inte minns fel. Jag trivdes inte bra i klassen och så hade det varit så länge som jag kunde minnas. Klassen bestod av ca 75 % tjejer, tjejer som lät munnen gå utan att tänka efter vad som flög ut och träffade andra i ansiktet. När jag tänker efter så var denna händelse en av orsakerna till att jag i 5an bytte klass. Detta har jag aldrig berättat för någon för än först nu, och jag tror att detta kan vara ett bra sätt att få folk att tänka till på vad dem säger.

Efter att en helt vanlig skoldag hade gått så hade jag fått reda på att det hade gått runt ett ryckte om mig i skolan, en av mina närmaste vänner berättade att 3 stycken tjejer i klassen hade undvikit mig för att dem trodde att jag lesbisk. Den meningen gjorde mig väldigt ledsen då.

Orsaken till detta är ganska idiotisk, min syster som är ca 15 år äldre är lesbisk och tydligen så trodde dem att ”det gick i släkten”. Att få veta som 10-åring att ens klasskompisar inte vill umgås med än för att ”jag skall bli kära i dem” kändes jobbigt.

Jag är otroligt stolt över min syster och förstod inte då hur någonting sådant som min systers sexuallitet kunde gå ut gå ut över mig? Orsaken till att jag inte har berättat det för någon då var nog att jag inte ville såra min syster, att hon skulle få reda på det och känna sig skyldig. Jag ville heller inte att flera personer skulle undvika mig och tro någonting som inte var sant.