Äckel punkare


Syftet med den här uppgiften fick jag reda på när jag var på Världskulturmuseet i Göteborg. Där ville dom att man inte skulle döma människor och det skulle leda till en bättre värld. Men det går inte inom detta ämne för mig. Jag tycker att punkare med piercingar, färgat hår i alla olika färger och varianter är äckliga. Det roliga är att jag vet inte ens om man kallar sådana personer punkare.

Jag vet inte vad det är med dom, men dom ser inte trevliga ut. Dom går runt med stora svarta byxor med massa ringar och kedjor på. Mörka jackor med nitar. T-shirts med rockband på, men det ser man så otydligt så att det kunde lika gärna vara en massa färg blandat tillsammans. Håret kan vara i blå, grön, röd, svart eller orange färg, om inte något däremellan. Piercingarna sticker ut från öron, näsor, läppar och tungor. Vissa har även massa mörkt smink runt ögonen. Enligt mig ser inte en sådan person så trevlig ut. Jag känner inget attraktivt hos den personen eller lust att prata med den. Med andra ord känner jag mig äcklad av person som ser ut på ett sådant sätt.

Jag vet att man inte ska döma folk efter utseende utan lära känna dom istället innan man kan döma dom. En kompis lärde mig ett gammalt indian citat ”Döm ingen förrän du vandrat 10 000 mil med den personen.”. Med andra ord ska man ha spenderat en himla massa tid med personen och pratat om saker mellan himmel och jord förrän man kan döma den. Men när jag ser en punkare blir jag äcklad. Jag känner ingen utav er punkare, så jag kan inte döma eran personlighet. Jag tvekar inte en sekund på att ni kan vara snälla, omtänksamma och generösa. Det är kanske det felet jag har gjort, dömt utsidan framför insidan.